Marrit-Leenstra-skeeler
Duurzame tips

Duurzame tip #1

Door op augustus 7, 2016

Kies een donkere bureaublad achtergrond en zet de helderheid van je scherm lager!

Misschien hebben jullie je al verbaasd over het donkere uiterlijk van mijn website en hoewel ik hoop dat dit als classy of stoer wordt ervaren, kan het zijn dat sommigen van jullie het zelfs iets minder mooi vinden. Maar… er zit dus een idee achter. Over het algemeen neemt het scherm van een computer de meeste energie en dan vooral met een bij een hoge resolutie en heldere kleuren. Bij een CRT-scherm (je weet wel, zo’n computer met zo’n dik beeldscherm) is het dan ook nog zo dat een witte pagina meer energie verbruikt dan een zwarte pagina. Nou denk ik dat velen van jullie mijn blog op je telefoon, tablet of laptop met Lcd-scherm zullen lezen en dan gaat die vlieger niet helemaal op (wit verbruikt dan min of meer evenveel energie dan zwart, afhankelijk van het type Lcd-scherm), maar ik hoop dat het iedereen er in ieder geval aan herinnerd om de helderheid van het scherm wat lager te zetten. Zo kunnen we met z’n allen iedere dag weer een klein beetje energie besparen!

TAGS
Gerelateerde blogs
Duurzame tip #2

september 23, 2016

5 reacties
 1. Beantwoorden

  Reinier Edens

  september 2, 2016

  Hoi Marrit

  Heb even op je site rondgekeken en die is heel mooi, opvallend en je kan alles goed vinden waar je naar zoekt.
  Ik ga zeker vaker op je site kijken hoe het verder met je gaat en naar de mooie foto,s die je er ongetwijfeld op gaat zetten en krijg je heimwee naar ons landje kijk dan ook eens gerust op mijn site en ik kijk uit naar jou reactie.

  Lieve groetjes van Reinier Edens uit Bellingwolde…..

  • Beantwoorden

   Marrit Leenstra

   september 2, 2016

   Dank je wel Reinier! Ik ga proberen er zo vaak mogelijk wat op te zetten, dus kom inderdaad vaker kijken!

 2. Beantwoorden

  Arie

  september 12, 2016

  Hoi Marrit,

  Je tip overgenomen in het kader van: alle beetjes helpen.

  Veel plezier,
  Arie

  • Beantwoorden

   Marrit Leenstra

   september 13, 2016

   Heel goed Arie! Ik zal binnenkort weer een nieuwe tip online zetten!

 3. Beantwoorden

  De ketelaar

  december 22, 2016

  goede tip! En het is alleen maar beter voor toekomst van de wereld.

  Gr.
  Martijn

Geef een reactie

Marrit Leenstra
- Schaatsster en olympisch gouden medaille winnaar -

Hi, ik ben Marrit. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website en blog. Hier kun je van alles vinden over mijn trainingen, mijn progressie en resultaten, maar via mijn blogs zal ik je ook op de hoogte houden van ‘de rest van mijn leven’! Want hoewel mijn leven draait om het schaatsen, is er uiteraard méér! Heb je een brandende vraag naar aanleiding van mijn blogs, laat dan even een reactie achter. Mocht je interesse hebben in sponsoring of een interview willen aanvragen, dan kun je altijd contact met me opnemen via de contactpagina. Wil je meer weten over mij, kijk dan verder op mijn website!

Laatste Blogs
Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg mij!

Sponsors

enie-marrit-leenstra-blog

enie-marrit-leenstra-Trentino

marrit-leenstra-rudy-project

logo_Suunto

logo_CamelBak