Marrit Leenstra Koffiedate
Koffiedate

Vaste rubriek! De Koffie-date!

Door op augustus 7, 2016

Oké, ik hield dus altijd al van koffie en ik schrijf al jaren ‘koffiedrinken op een terras’ als iemand mij naar hobby’s vraagt. Maar sinds ik veel in Italië ben is dit alleen nog maar gegroeid. Zelfs de koffie bij de benzinepomp is hier geweldig! Ik houd me alleen lekker niet aan de Italiaanse code van alleen ’s ochtends cappuccino en latte, en verplicht espresso na het eten. Ik drink rustig een cappuccino voor de lunch en als ik er zin in heb bestel ik die ook gewoon na het diner! 🙂 Sterker nog, ik houd veel meer van de Nederlandse manier van koffiedrinken. In Nederland draait koffiedrinken meer om gezelligheid, even samen een ‘bakkie doen’. Hier in Italië is het toch eerder een snelle espresso aan de bar… Uit dit idee is mijn nieuwe rubriek geboren, de koffie-date! Tijdens mijn koffie-date nodig ik iemand uit om een gezellig bakkie met mij te drinken en mij daarbij een leuke of grappige herinnering te vertellen. Mijn eerste koffie-date vond al een tijdje geleden plaats en de vraagstelling was nog niet optimaal (namelijk, ‘wat houd je bezig’), maar vanaf nu kun je meer koffie-dates verwachten!

Koffie date #1
Locatie: Pasticceria Giovanni Cavalleri, Vliegveld Orio al Serio, Bergamo, Italië
Datum: 21 mei 2016
Tijd: 11.25
Date: Ilke (52)
Koffie: Ilke: cappucciono, Marrit: espresso
Lekkers: 1 macaron pistache

Marrit Leenstra Koffiedate

Ilke’s verhaal: ‘Vandaag is het een mooie dag. Ik heb net een week vakantie gevierd met mijn man en ik vlieg vandaag terug naar mijn woonplaats Ankara, wat de hoofdstad van Turkije is. Toch zijn het de vluchtelingen die ik veel tegenkom in Turkije, die mij op het moment het meest bezig houden. Meestal zijn ze aan het bedelen, wat begrijpelijk is, want ze hebben geen geld, geen woning en geen werk. Ik vind het heel erg voor deze mensen en ik hoop dat ik ze op een of andere manier kan helpen.’

TAGS

augustus 7, 2016

Geef een reactie

Marrit Leenstra
- Schaatsster en olympisch gouden medaille winnaar -

Hi, ik ben Marrit. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website en blog. Hier kun je van alles vinden over mijn trainingen, mijn progressie en resultaten, maar via mijn blogs zal ik je ook op de hoogte houden van ‘de rest van mijn leven’! Want hoewel mijn leven draait om het schaatsen, is er uiteraard méér! Heb je een brandende vraag naar aanleiding van mijn blogs, laat dan even een reactie achter. Mocht je interesse hebben in sponsoring of een interview willen aanvragen, dan kun je altijd contact met me opnemen via de contactpagina. Wil je meer weten over mij, kijk dan verder op mijn website!

Laatste Blogs
Instagram
  • Bijzonder leuke verrassing gisteren. Super gaaf dat ik de gouden speld van de KNSB opgespeld heb gekregen! Foto: Martin de Jong
  • Secret Christmas training with my private trainer! Looks like there is still some work to do... #Repost @matteoanesi (@get_repost)
・・・
Simply having wonderful christmas time. #home #naturalice #woods #ourhappyplace #christmas @marritleenstra #schaatsen #love
  • Leuke verrassing vandaag! #oeuvreprijs #fryslân #trotsefries
  • Tijdens mijn studie maken we onbedoeld soms kleine kunstwerkjes. Samen met een paar studiegenootjes plaatsen we die op het instagram account van @gisrsartists. Volg ons als je meer van dit soort kunstwerkjes wilt zien!

#Repost @gisrsartists
・・・

Volg mij!

Sponsors

enie-marrit-leenstra-blog

enie-marrit-leenstra-Trentino

marrit-leenstra-rudy-project

logo_Suunto

logo_CamelBak