Duurzame tips

Duurzame tip #2

Door op september 23, 2016

Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen, aldus de definitie van de VN-commissie Brundtland uit 1987. Oké, op zich duidelijk, we moeten niet meer gebruiken dan de aarde aankan, zodat de generatie na ons de aarde op dezelfde manier aantreft als wij haar ‘gevonden’ hebben. Maar hoe doen we dat dan precies? Duurzaam leven? Volgens mij is het belangrijk bij de kleine en grote keuzes steeds na te denken over de beste optie voor het milieu, op die manier belasten we de aarde zo min mogelijk. Klinkt makkelijk, maar om mezelf en jullie een beetje op weg te helpen zijn tips altijd welkom. Hierbij dus nummer 2!

Kies een ijsje op een hoorntje!

Als schaatsster houd ik natuurlijk van de winter, maar ik kan ook enorm genieten van het heerlijke zonnetje in de zomer! En wat is er dan lekkerder dan ’s avonds nog even een ijsje te gaan eten bij de plaatselijke ijssalon (zeker in Italië!)? Uiteraard houd ik ook dan rekening met het milieu en daarom kies ik voor een hoorntje. Zo houd ik helemaal geen afval over en al is een plastic ijsbakje maar een drup op de groeiende afvalberg, alle kleine beetjes helpen! Zeker als je bedenkt dat de gemiddelde Nederlander 490 kg afval produceert in een jaar, dit moet toch minder kunnen??

TAG
Gerelateerde blogs
Marrit-Leenstra-skeeler
Duurzame tip #1

augustus 7, 2016

Geef een reactie