Enie.nl blog

Yes! Ik heb een nieuwe hoofdsponsor gevonden!

Door op oktober 19, 2016

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste blog plaatste en in de tussentijd is er heel wat gebeurd. Zo heb ik intussen mijn eerste trainingswedstrijden gereden en heb ik een hoofdsponsor gevonden in Enie.nl. Enie.nl is een oude bekende kunnen we wel zeggen, ze ondersteunen mij namelijk al meer dan anderhalf jaar en in die tijd ben ik met mijn eerste blogs begonnen: de enie.nl blogs dus. Hierdoor heb ik ontdekt dat ik het leuk vind om jullie via blogs op de hoogte te houden van mijn leven en hier is mijn site weer uit voortgekomen! Ik zal binnenkort een uitgebreide update geven over mijn eerste trainingswedstrijden, maar hieronder volgt eerst mijn laatste blog voor Enie.nl, waarin jullie meer over mijn zomer, mijn keuzes en onze samenwerking kunnen lezen! Veel leesplezier!

De zomer voorbij

Met het gevaar om heel oudbollig over te komen… wat gaat de tijd toch snel! De herfst is nu echt ingetreden en het schaatsseizoen staat voor de deur!Over anderhalve week staat de kwalificatiewedstrijd voor de worldcups alweer op het programma. Langzaam maar zeker begint een licht gevoel van nervositeit mijn lichaam binnen te sluipen, zeker omdat ik een andere zomer heb gehad dan de vorige en het daarom extra spannend is om te kijken hoe die keuzes hebben uitgepakt. Dit lijkt me daarom een mooi moment om nog één keer terug te blikken op mijn zomer.

Het roer is om!

Zoals in mijn blog van mei al te lezen was, heb ik dit jaar namelijk besloten om het roer om te gooien. Ik had het gevoel dat ik de afgelopen jaren een beetje stil was komen te staan rond het derde/vierde plekje en zoals jullie vast kunnen begrijpen is dat absoluut niet het plekje wat ik ambieer. Ik heb mijn dus goed georiënteerd en na verschillende gesprekken besloten om met het Italiaanse nationale team te gaan trainen. In Italië zit namelijk een trainer die bekend staat om zijn zware trainingsprogramma en dat kan weleens net zijn wat ik nodig heb. Ik heb namelijk vaak gemerkt dat ik me door meer trainen beter voel. ‘Ja logisch’, denk je nu misschien, maar hierbij doel ik bijvoorbeeld op taperen voor een grote wedstrijd. Taperen houd in dat je na hard trainen gas terugneemt, om zo op het juiste moment boven jezelf uit te kunnen stijgen. Echter, als ik in zo’n week voor een grote wedstrijd te weinig doe, voelen mijn benen raar en ‘springerig’ en krijg ik juist helemaal geen power meer op het ijs. Ik moet dan dus juist door blijven trainen, zodat ik me sterker voel, ondanks misschien enige vermoeidheid.

Trainen, trainen en … trainen!

Nou, aan dat harde trainen tot zover geen gebrek. We hebben deze zomer veel uren gemaakt. Uren op de fiets, uren in het krachthonk en ook uren op het ijs. Nog nooit heb ik zoveel getraind als dit jaar. Af en toe zat ik er helemaal doorheen, wand ook de trainingskampen duurden langer dan ik gewend was. Op zulke momenten betrapte ik mezelf er soms op dat ik trainingen aan het aftellen was. Nog 5 trainingen en dan zit het trainingskamp erop, nog 4, nog 3… Gelukkig heb je op dit soort momenten een team om je heen, zodat je je aan elkaar kunt optrekken en toch tot het uiterste kan blijven gaan. Iedere training weer. Als dan na het aftellen de laatste dag in het hotel aanbrak, moest ik vaak toch wel even slikken. Want ja, mijn keuze heeft ook betekend dat ik alles zelf moest betalen en op zo’n moment besef je dus des te meer wat de sponsoren al die jaren voor me gedaan hebben.

Hernieuwde, duurzame samenwerking!

Ik ben dan ook super blij dat ik eind vorige maand mijn samenwerking met Enie.nl bekend kon maken. Hebben jullie bijvoorbeeld de gave commercial die we gemaakt hebben al gezien? Natuurlijk was ik ook de afgelopen anderhalf jaar al ambassadeur voor Enie.nl, maar nu we onze samenwerking konden uitbreiden hoop ik nog meer mensen te kunnen inspireren om voor duurzame energie te kiezen. Want uiteraard is het geweldig als iemand kan helpen bij het betalen van de rekeningen op weg naar de Olympische Spelen, maar eerlijk gezegd is het nog veel mooier als diegene ook nog helpt om mijn andere doel te verwezenlijken, namelijk zorgen dat de wereld een beetje groener wordt door duurzame energie voor iedereen mogelijk te maken!

TAG
Gerelateerde blogs

Geef een reactie