Vasco Rossi, Come nelle Favole
Mijn leven in Italië

Mijn favoriete Italiaanse liedje

Door op oktober 13, 2017

Begin deze maand was ik voor het laatst thuis in Italië. Dat wil zeggen, ik kom uiteindelijk natuurlijk wel weer terug, maar in de winter ben ik er bijna nooit. Ik heb dus echt een beetje afscheid genomen van thuis en van mijn vrienden voor het winterseizoen. Voor mijn gevoel begint het dan écht. Kom maar op met de winter! Het is tijd om afscheid te nemen van zomer!

Zomerhit

Afscheid nemen is vaak ook herinneringen ophalen en het leek me dan ook een mooi moment om mijn favoriete Italiaanse liedje van deze zomer met jullie te delen. Misschien ben je in de zomer in Italië op vakantie geweest en heb je het op de radio gehoord, maar ik denk eerlijk gezegd dat het als je de tekst begrijpt nog een stuk mooier wordt. In ieder geval brengt het altijd een glimlach op mijn gezicht.

Wereldrecordhouder

Het is een liedje van Vasco Rossi. Een grote ster in Italië en jong en oud houden van zijn liedjes. Hij heeft al meer dan 20 albums uitgebracht en ik ken dus (nog) lang niet al zijn liedjes, maar echte Italianen kunnen in ieder geval al zijn grote hits meezingen. Het is bijna niet te geloven, maar hij heeft in juni een concert gegeven voor 220.000 (betalende) mensen. Dat was een wereldrecord! Hiermee volgt hij A-ha en Tina Turner en Paul Mccartney op als wereldrecordhouder. Dit om even een idee te geven van hoe groot Vasco in Italië is.

Come nelle favole

Maargoed, jullie zitten wellicht niet op alle achtergrond informatie te wachten, dus  dan nu het liedje… “Come nelle favole” (zoals in de sprookjes) van Vasco Rossi. O ja, nog even een een waarschuwing voor niet-Italianen: het kan het een beetje ruw klinken vergeleken met de Italiaanse zangers en liedjes die buiten Italië bekend zijn.

En ze leefden nog lang en gelukkig…

Alle sprookjes eindigen met dezelfde zin ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Nou kan iedereen zich daar natuurlijk van alles bij voorstellen. Maar mijn favoriete Italiaanse liedje heeft er een antwoord op. Volgens Vasco wordt het na het einde van de sprookjes in de sprookjesboeken heel huiselijk. Ik zal het refrein even voor jullie vertalen.

Io e te                                                                                                          Ik en jij
Io e te                                                                                                          Ik en jij
Dentro un bar a bere e a ridere                                                             In een bar aan het drinken en lachen
Io e te                                                                                                          Ik en jij
Io e te                                                                                                          Ik en jij
A crescere bambini                                                                                  Kinderen aan het laten opgroeien
Avere dei vicini                                                                                         Buren hebbend
Io e te                                                                                                          Ik en jij
Io e te                                                                                                          Ik en jij
Seduti sul divano                                                                                      Zittend op de bank
Parlar del più e del meno                                                                        Pratend over ditjes en datjes
Io e te                                                                                                          Ik en jij
Io e te                                                                                                          Ik en jij
Come nelle favole                                                                                    Zoals in de sprookjes…

 

Op de een of andere manier maakt het mij altijd aan het glimlachen. Ik stelde mij het leven na het einde van de sprookjes altijd heel wat spannender voor, maar volgens Vasco is er dus niets mooier dan dit. En zeg nou zelf, uiteindelijk heeft hij toch gewoon gelijk???

En ze leefden nog lang en gelukkig…

TAGS
Gerelateerde blogs

Geef een reactie

Marrit Leenstra
- Schaatsster en olympisch gouden medaille winnaar -

Hi, ik ben Marrit. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website en blog. Hier kun je van alles vinden over mijn trainingen, mijn progressie en resultaten, maar via mijn blogs zal ik je ook op de hoogte houden van ‘de rest van mijn leven’! Want hoewel mijn leven draait om het schaatsen, is er uiteraard méér! Heb je een brandende vraag naar aanleiding van mijn blogs, laat dan even een reactie achter. Mocht je interesse hebben in sponsoring of een interview willen aanvragen, dan kun je altijd contact met me opnemen via de contactpagina. Wil je meer weten over mij, kijk dan verder op mijn website!

Laatste Blogs
Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg mij!

Sponsors

enie-marrit-leenstra-blog

enie-marrit-leenstra-Trentino

marrit-leenstra-rudy-project

logo_Suunto

logo_CamelBak