Marrit gespannen na 1500m Olympische Kwalificatie OKT
Enie.nl blog Topsport

Olympische Kwalificatie!

Door op december 31, 2017

Jaaaaaa!!! Ik ga weer naar de Olympische Spelen! Ik ben ontzettend blij en trots dat ik Nederland weer mag vertegenwoordigen op de 500m, 1000m, 1500m en ploegenachtervolging. Als ik het zo zeg, lijkt het alsof echt alles goed ging afgelopen week, maar wat was het spannend. Nu het OKT achter de rug is, voel ik pas echt hoe gespannen ik eigenlijk was de afgelopen 10 dagen. Er is echt een last van mijn schouders is gevallen. Mijn droom om nog een Olympische gouden medaille te winnen is nog steeds binnen bereik!

O nee, o nee…

Het was absoluut geen vanzelfsprekendheid dat ik me zou plaatsen. Na mijn rit op de 1500m dacht ik zelfs echt even dat ik het niet gehaald had. Mijn rit liep niet helemaal lekker en ik in de laatste ronde viel ik helemaal stil. Ik kwam over de streep in de 3e tijd tot dan toe en na mij kwamen nog de Olympische kampioen van Sochi (Jorien ter Mors) en de vrouw in vorm (Antoinette de Jong). Ik zag de bui al hangen. Sterker nog, toen beide vrouwen mijn tijd niet gehaald hadden, kon ik het eerst niet eens geloven. Ik keek wel drie keer op het scorebord om er zeken van te zijn. En toen… wat een opluchting en blijdschap! Natuurlijk had ik al tickets op de 1000m en 500m op zak toen ik de 1500m reed, maar de 1500m is mijn beste afstand en de afstand waarop ik internationaal het best presteer. Die wilde ik absoluut niet missen!

Italiaanse?

Misschien weet u dat ik de afgelopen twee jaar met de Italiaanse nationale ploeg heb getraind en ik mij ook met hen voorbereid op de Olympische spelen. Er zijn dan ook heel veel mensen die mij gevraagd hebben waarom ik niet “gewoon” voor Italië ga schaatsen. Ik ben immers getrouwd met een Italiaan en een Italiaans paspoort zou ik zo kunnen aanvragen. Tsja, als je er nuchter naar kijkt, zou dit zou in theorie misschien mogelijk zijn. Ik zou me dan al tijdens de worldcups moeiteloos voor de Olympische spelen hebben geplaatst en tussen kerst en nieuwjaar gewoon op trainingskamp zijn gegaan. Dus minder plaatsingswedstrijden, meer zware trainingen en misschien een hoger niveau?

In hart en nieren

Maar… stel je eens voor dat mijn droom in vervulling gaat en ik straks in PyeongChang op de hoogste trede van het podium mag springen. Stel je eens voor dat ik dan het Italiaanse volkslied zou horen in plaats van het Wilhelmus. Dat klopt gewoon niet. Dat zou het hele gevoel anders maken. Want hoewel ik zeker ook van Italië en de alpen ben gaan houden, ben ik echt een Nederlander in hart en nieren. Ik ben er trots op straks weer met Nederland op mijn rug naar Korea te mogen en hoop heel Nederland blij te maken met een mooie medaille. Ik zal er alles aan doen!

Iedereen een succesvol 2018 toegewenst!

TAGS

december 25, 2017

Gerelateerde blogs

Geef een reactie

Marrit Leenstra
- Schaatsster en olympisch gouden medaille winnaar -

Hi, ik ben Marrit. Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website en blog. Hier kun je van alles vinden over mijn trainingen, mijn progressie en resultaten, maar via mijn blogs zal ik je ook op de hoogte houden van ‘de rest van mijn leven’! Want hoewel mijn leven draait om het schaatsen, is er uiteraard méér! Heb je een brandende vraag naar aanleiding van mijn blogs, laat dan even een reactie achter. Mocht je interesse hebben in sponsoring of een interview willen aanvragen, dan kun je altijd contact met me opnemen via de contactpagina. Wil je meer weten over mij, kijk dan verder op mijn website!

Laatste Blogs
Instagram
Instagram has returned invalid data.

Volg mij!

Sponsors

enie-marrit-leenstra-blog

enie-marrit-leenstra-Trentino

marrit-leenstra-rudy-project

logo_Suunto

logo_CamelBak