Over mij

Marrit Leenstra

– Schaatsster en olympisch gouden medaille winnaar –

Marrit-Leentra-BaselgaSuperleuk dat je een kijkje komt nemen op mijn site en nog leuker dat je mij beter wilt leren kennen! Ik ben dus Marrit. Ik ben 27 jaar oud en reis voor het schaatsen en de liefde op en neer tussen Nederland en Italië. Hoe dat zo gekomen is? Ik ben opgegroeid in een familie waar schaatsen als basis onderdeel van de opvoeding werd gezien, en dus gingen mijn zussen en ik vanaf 10 jaar naar thialf voor de wekelijkse schaatsles. Deze wekelijkse lessen werden al snel 2, 3 en 4x per week en vanaf mijn 17e kwam ik in Jong Oranje terecht. Toen werd het écht serieus. School werd al snel bijzaak en ik heb alles op alles gezet om professioneel schaatsster te worden. Het aantal trainingen werd opgevoerd naar 2x per dag, ik leerde squatten en voorslaan en gezonde voeding werd normale voeding. In de laatste jaren is mijn droom werkelijkheid geworden; ik ben professioneel schaatsster en heb bij verschillende teams getraind, de wereld over gereisd voor World Cups en Wereldkampioenschappen en zelfs een gouden medaille gewonnen op de Olympische Spelen van Sochi 2014. Daarnaast heb ik tijdens de WK afstanden in 2009 de leukste man van de wereld leren kennen, die ik sinds onze bruiloft in juli 2014 de mijne mag noemen :-)! En ja, hij is dus Italiaan…

Wat wil een mens nog meer, zou je zeggen… Nou, ik wil nóg een gouden medaille winnen en wel op de Olympische Spelen van PyeongChang 2018. Volgens mij is het stellen van doelen voor iedereen belangrijk, omdat ze je een reden geven om hard te werken, maar voor topsporters is het van levensbelang. Als je ergens in wilt uitblinken, dan red je het namelijk niet met talent alleen en het hebben van een vast doel geeft je het doorzettingsvermogen om ook echt alles uit de trainingen te halen. Elke dag weer, zelf als je moe bent en zelfs met een enigszins saaie duurrit in slecht weer… Maar… tegelijkertijd lukt het niet alleen. Je heb ploeggenootjes nodig die je erdoor heen slepen als het even tegenzit of als een tempotraining wel heel erg veel pijn doet.

Met nog 2 jaar te gaan tot PyeongChang, heb ik goed om me heen gekeken waar ik de beste omgeving vind om het beste uit me zelf te halen. En dat bleek in Italië te zijn. Uiteraard voel ik me gelukkig in Italië omdat ik wat vaker bij mijn man kan zijn, maar nog belangrijker is dat hier een trainer zit die bekend staat om zijn zware trainingsprogramma en tegelijkertijd een team met jonge schaatsers die allemaal voor elkaar door het vuur gaan. Samen slepen we ons door de trainingen heen en samen worden we elke dag sterker!Matteo&Marrit_mountains

Oké, ik laat me weer meeslepen door het schaatsen. Ik wilde eigenlijk meer over mezelf
vertellen, maar schaatsen is zo’n groot onderdeel van mij dat ik automatisch over schaatsen ga schrijven… Ik doe echter ook nog dingen naast het schaatsen, zo studeer ik Future Planet Studies aan de Universiteit van Amsterdam, vooral uit interesse naar duurzaamheid, het milieuen de natuur. Ik zie studeren als een hobby, al lukt het soms niet om hier zoveel tijd in te steken als ik wil, vooral niet als ik moe ben tijdens zware trainingsperioden. In die periodes besteed ik dan eerder tijd aan mijn andere hobby: koffiedrinken… Ik hield altijd al van koffie, maar sinds ik veel in Italië ben, is dat alleen nog maar gegroeid! Vooral espresso, espresso macchiato en cappuccino  zijn  favoriet! Daarnaast vind ik het leuk om met onze honden de bergen in te gaan voor lange wandelingen.

Oké, genoeg voor nu. Als je meer over mij wilt weten, dan moet je mijn blog volgen 😉

Liefs,

Marrit